Соня Йончева обяви премиерата на новия си албум. В него ще

...
Соня Йончева обяви премиерата на новия си албум. В него ще
Коментари Харесай

Соня Йончева обяви новия си албум

Соня Йончева разгласи премиерата на новия си албум. В него ще бъде включена и българската ария " Заблеяло ми агънце ". 

" Радвам се да разглася новия си албум  " Rebirth ", записан с Леонардо Гарсия  Аларкон и Cappella Mediterranea! С този план, който премислям от към 10 години, желаеме да подчертаем непреходния тон на музиката, изграждайки мост сред минало и настояще. Свързвайки света на Монтеверди със света на българската национална музика, испанските хакари с британските мадригали, ние желаеме да покажем какъв брой световен може да бъде звукът на тази музика, даже в случай че по това време хората не са могли да поддържат връзка както ние. Това е зов към прераждане, към обединяване за обновлението, от което нашият свят и просвета обезверено се нуждаят в този миг ", показа Соня Йончева. Заради пандемията певицата ще означи с шампанско и най-близкитe в Швейцария появяването на новия си албум.

От 12 март " Rebirth " ще е по музикалните магазини и стрийминг платформите в целия свят. В албума наред с класическия репертоар има две песни – българската " Заблеяло ми агънце " и " Като ангел, минаващ през моята стая "  от репертоара на АББА, за която световноизвестното българско сопрано получава благословията на Бени Андершон от шведската група.

Дали Соня Йончева ще извърши двете песни на концерта с Пласидо Доминго пред катедралния храм " Свети Александър Невски "  на 31 август в София, още не е известно. Репертоарът ще бъде публично разгласен до месец. Йончева и Доминго ще излязат на сцената в 20 часа дружно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, с цел да показват на публиката незабравима вечер, озаглавена " Гала в София ". За концерта в столицата ще дойдат фенове от цяла Европа. Билетите са на цени от 50 до 250 лв.. Само за ВИП зоната пропуските костват 300 лева и към тях има специфичен подарък.

На 27 февруари Соня Йончева ще изнесе своя рецитал от поредицата `Звездите на Метрополитън опера онлайн ". Концертът ще бъде сниман в залата на библиотеката на манастира " Шусенрид "  в Югоизточна Германия. Цялото събитие ще продължи малко повече от час. Включени са фрагменти от " Аида ", " Русалка ", " Бохеми ", " Трубадур ", " Пиратът "  на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от безконечните песни на Едит Пиаф - " Химн на любовта ". Йончева ще пее в акомпанимент на пиано на Малкълм Мартино. 20 $ е цената на виртуалния билет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР